Το Peugeot 208, το οποίο αναδείχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2020, αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για τις μετακινήσεις και η I RENT A CAR το διαθέτει για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του, το Peugeot 208 ξεχωρίζει από το τολμηρό design που διακρίνεται από τον αέρα νεότητας και της ενέργειας που αναδίδει, με τον σπορ χαρακτήρα  να κάνει αισθητή την εμφάνισή του. Είναι δε μία από τις πλέον συχνές επιλογές στις ενοικιάσεις «μικρών» αυτοκινήτων.

Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται ο προφυλακτήρας ο οποίος έχει  σχεδιαστεί σαν ενιαίο τμήμα που περικλείει την ενσωματωμένη μάσκα με το εμβληματικό λιοντάρι της Peugeot στο κέντρο της. Πάνω από το έμβλημα, συναντάμε το «208» αποτυπωμένο στο χείλος του καπό. Το τραβηγμένο προς τα πίσω παρμπρίζ αφήνει τον απαραίτητο χώρο για ένα μεγαλύτερο καπό, το οποίο κάνει το 208 πιο επιβλητικό.

Στο πίσω μέρος του γαλλικού μοντέλου τα βλέμματα μαγνητίζει η μαύρη γυαλιστερή διακοσμητική φάσα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα. Τα ledφωτιστικά σώματα με τις τρεις «νυχιές» ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του Peugeot 208 έχει αρκετά άνετους χώρους, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν στους επιβάτες την απαραίτητη άνεση.  Παράλληλα ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 3Dκαι η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζουν δίνοντας αέρα καινοτομίας.

Το Peugeot 208 ξεχωρίζει επίσης και για την ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του μέσω των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης που διαθέτει. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go σε συνδυασμό με κιβώτιο EAT8 το οποίο ενημερώνει και ρυθμίζει την απόστασης από το προπορευόμενο όχημα
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης θέσης στη λωρίδα κυκλοφορίας
  • Πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης (FullParkAssist) με πλευρικούς αισθητήρες
  • Τελευταίας γενιάς σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης (ΑctiveSafetyBrake) για τον εντοπισμό πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα
  • Αναγνώριση ορίων ταχύτητας και σύσταση για την τήρησή τους.
  • Eκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (Stop, απαγορευτικό).
  • Ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλών γωνιών (με διόρθωση πορείας)
  • Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγού
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας (ή του δρόμου)

Το Peugeot 208 διατίθεται τόσο με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και ήδη ξεχωρίζει στην ενοικίαση αυτοκινήτου.

Η I RENT A CAR, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και στην ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διαθέτει το νέο 208 για μίσθωση